AIET Associació d'Investigació i Experimentació Teatral
Home » ACTUALITAT

ACTUALITAT

CARME SERRALLONGA

CARME SERRALLONGA - AIET

Carme Serrallonga i Calafell (3/04/1909 – 30/11/1997) Des de l’AIET recordem aquesta gran dona que vas ser i que un dia com avui te’n vas anar el 1997. Agraïts estarem sempre per les teves aportacions. Recordem-la.

30/11/2021 comentaris (0)

Premi Frederic Roda de teatre 2021

Convocatòria del Premi Frederic Roda de teatre 2021 per l'Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i la Diputació de Barcelona, amb la finalitat de seleccionar un text escrit en català i donar suport als dramaturgs i la seva obra.

Bases i Inscripcions

Termini de presentació de sol·licituds 15 de juliol de 2021

19/05/2021 comentaris (1)

EN MEMÒRIA

EN MEMÒRIA - AIET

En Josep Anton Codina ens ha deixat (13/03/2021). Lamentem profundament la seva pèrdua. El teatre a casa nostra perd un dels seus grans actius. Un home incansable i amb un amor al teatre inigualable. Un home afable i crític a la vegada. Sempre present i compromès en la renovació i la conservació dels valors clàssics i històrics del teatre a casa nostra. Vinculat i compromès entre altres, a l’Institut del Teatre, a l’ADB, i a la nostra entitat l’AIET també des de la històrica relació mantinguda amb el nostre fundador, el doctor Ricard Salvat. S’està fent i desitgem que es continuï fent un extens treball de recull de l’activitat teatral que al llarg de la seva carrera ell sempre ha mantingut. Només recollim, i cal veure algunes de les coses que en diuen els mitjans que se n’han fet ressò ràpidament: El món del teatre perd l’emblemàtica figura de Josep Anton Codina ARA. A el Periódico. A La Vanguardia. A Vila Web. En parlaven el 2018 a la revista Entreacte. I  podem conèixer també el seu perfil a la wikipedia. Descansa en pau Josep Anton Codina. Et recordarem. (Associació d’Investigació i Experimentació Teatral, AIET)

19/05/2021 comentaris (0)

CANIBALISMO, XI PREMI JOSEP ROBRENYO

CANIBALISMO, XI PREMI JOSEP ROBRENYO - AIET

DIFUSIÓ DE LA CAMPANYA DE FINANÇAMENT D'AQUEST PROJECTE

Canibalismo de Marcos Abalde, és una obra que va ser premiada amb el XI Premi Josep Robrenyo l’any 2008 convocat per l’AIET. Ara s’ha endegat una campanya de finançament per rodar un curtmetratge a partir de l’adaptació de l’obra a GOTEO, una coproducció de la productora gallega Projeto Jägher i la productora catalana Méjico.tv.

Canibalismo és un projecte d'un curtmetratge de ficció independent, un thriller psicològic que serà filmat en llengua gallega amb la voluntat de servir com a crit de protesta contra el racisme, la xenofòbia, la dominació entre els pobles, les llengües i les classes socials.

L’AIET va lliurar aquest premi el dia 21 d’abril de 2008 i també es va fer una lectura dramatitzada en gallec d’aquesta obra el dia 19 de desembre a l’Ateneu Barcelonès a càrrec de l’Agrupació Teatral Furafollas del Centre Gallec de Barcelona.

Les principals característiques de les bases d’aquest premi —que lamentablement ja no existeix—, eren el foment de l’autoria jove (màxim 40 anys) i que podien estar escrites en català, castellà, eusquera o gallec.

El jurat que va lliurar aquest XI premi va estar constituït per Manuel Molins, Manuel Serrat Crespo, Maria-Josep Ragué, Iolanda G. Madariaga i Araceli Bruch.

06/08/2019 comentaris (0)

Convocatoria del X Premio Internacional Artez Blai de Investigación sobre las Ar

Convocatoria del X Premio Internacional Artez Blai de Investigación sobre las Ar - AIET

Plazo de entrega 25 de septiembre de 2017

La Asociación Cultural ARTEZ BLAI KULTUR ELKARTEA, dentro de sus objetivos estatutarios tiene el de estimular la investigación y el estudio de todos los fenómenos que concurren en la práctica de las Artes Escénicas, por lo que convoca el Premio Internacional ARTEZ BLAI de Investigación sobre las Artes Escénicas 2017, de acuerdo a las siguientes bases: 

 

1.- Se podrá participar en este Premio con trabajos que investiguen, analicen, teoricen o propongan una práctica, en forma ensayística o crítica, fruto de una experiencia o de una tesis doctoral sobre cualquier disciplina de las Artes Escénicas: Teatro, en todos sus géneros y estilos; Danza, igualmente desde cualquier perspectiva de sus amplias posibilidades de expresión; Circo, Magia o cualquier otra arte performativa y los trabajos podrán ser sobre asuntos relacionados con el ámbito artístico, técnico o de gestión.

2.- Los autores podrán participar con cuantos trabajos deseen, escritos en solitario o en colaboración con otros.

3.- Los trabajos deberán ser originales, de temática libre, escritos en castellano y/o euskera, con una extensión mínima de 175.000 caracteres con espacios y máxima de 450.000, no deben haber sido editados anteriormente total ni parcialmente en ningún soporte mecánico ni virtual, ni tener ningún compromiso editorial. Si se encuentran en los repositorios virtuales universitarios por ser una tesis doctoral deben indicarlo de manera expresa.

4.- Los trabajos podrán presentarse en cualquier soporte digital, irán con su título pero sin identificación del autor o autores, que se presentará aparte, acompañada de una declaración certificada en la que se manifieste que la obra es inédita, que se cuenta con todos los derechos de autor plenos sobre ella y que no se ha presentado a ningún otro premio en deliberación ni existe compromiso editorial alguno atendiendo al artículo 3.

5.- El plazo de recepción de los originales termina el día 25 de septiembre de 2017.

6.- Los originales se deben enviar al correo electrónico artez@artezblai.com indicando en el asunto “Para el Premio Internacional ARTEZ BLAI de Investigación sobre Artes Escénicas”.

7.- El Premio consiste en la publicación del trabajo ganador en la Colección “Teoría y Práctica” de la Editorial Artezblai. Se fallará en el invierno de 2017 y se publicará el resultado en nuestro periódico digital www.artezblai.com, nuestras redes sociales y se comunicará a los medios especializados y generalistas. 

8.- El ganador cederá todos los derechos de publicación a la empresa editorial y recibirá un 10% de todas las ventas.

9.- El Jurado estará formado por un mínimo de tres y un máximo de cinco especialistas, asistiendo como secretario del mismo algún miembro de la directiva de Artez Blai Kultur Elkartea y su fallo será inapelable.

10.- La presentación de originales al X Premio Internacional ARTEZ BLAI de Investigación sobre las Artes Escénicas implica la aceptación plena de todas sus bases.

11.- Los temas no previstos en estas Bases serán resueltos por el Jurado y su Secretaría e incorporados a las próximas convocatorias.

 

ARTEZ BLAI

C/ Aretxaga 8, 48003 Bilbo, Bizkaia

Tel: +0034 94 479 52 87

artez@artezblai.com

premio2017 premio2017 [2.316 Kb]
27/05/2017 comentaris (0)

Día del teatro latinoamericano

Día del teatro latinoamericano - AIET

Envia tu adhesión a correo@celcit.org.ar

La fecha surge de la primera edición del Festival Latinoamericano de Manizales, Colombia, realizado del 8 al 15 de octubre de 1968, con la participación de agrupaciones de Argentina, Brasil, Colombia, Ecuador, Paraguay, Perú y Venezuela. No ha sido éste el primer evento en reunir agrupaciones del continente pero sí el que ha tenido continuidad —pronto cumplirá 50 años— y el que ha hecho una contribución fundamental al conocimiento, divulgación y promoción del teatro latinoamericano.

26/09/2016 comentaris (0)

UN SOMNI DE NIT DE SANT JOAN

UN SOMNI DE NIT DE SANT JOAN - AIET

Un treball que bé es mereix una temporada en un teatre.

21/07/2016 comentaris (0) Llegir més

UN SOMNI DE NIT DE SANT JOAN

UN SOMNI DE NIT DE SANT JOAN - AIET

CONTINUEM ACTIUS!!! 

L’AIET col·labora amb el projecte en residència a la Nau Ivanow presentat i dirigit per l'Adrià Devant 

Un Somni de nit de Sant Joan

Un SHAKESPEARE, en versió de Sagarra

Dissabte 16 de juliol: 21.00 h.

Diumenge 17 de juliol: 19.00 h.

Dilluns 18 de juliol: 21.00 h.

COM ANTERIORMENT JA ES VA FER, RECORDEU QUE AMB L'IMPORT DE L'ENTRADA COL·LABORAREU AL FINANÇAMENT, GRÀCIES.  NO US LA PERDEU, US HI ESPEREM!!!

03/07/2016 comentaris (0)

TRUCO ALS MEUS GERMANS de Jonas Hassen Khemiri

TRUCO ALS MEUS GERMANS de Jonas Hassen Khemiri - AIET

CONTINUEM INSISTINT!!! 

L’AIET presenta: 

TRUCO ALS MEUS GERMANS de l'autor suec Jonas Hassen Khemiri. 

En residència a la Nau Ivanow 

Direcció i traducció: Adrian Devant 

Amb: Vicky Luengo, Laura Sancho, Marc Naya i Adrià Díaz. 

 

Del 17 al 20 de setembre 

A la Nau Ivanow 

(C/Hondures 28 – 30, Metro Sagrera) 

Del dijous al dissabte a les 21.00 h, diumenge a les 19.00 h 

AMB L'IMPORT DE L'ENTRADA COL·LABORAREU AL FINANÇAMENT, GRÀCIES. 

NO US LA PERDEU, US HI ESPEREM!!! 

Truco als meus germans – facebook 


Agenda Nau Ivanow: Truco als meus germans 

Venta anticipada 

09/09/2015 comentaris (0)

EN MEMÒRIA DE LA MON AGELL

EN MEMÒRIA DE LA MON AGELL - AIET

La Junta de l’AIET (Associació d’Investigació i Experimentació Teatral) se suma al dol per la pèrdua de la gran persona que ha estat la Mon Agell, una dona que, rere els escenaris, sempre ha treballat amb molt amor i eficàcia pel món del teatre des de diferents i múltiples fronts. Recordem que durant molts anys va ser la responsable de comunicació de l’Institut del Teatre. A l’actualitat era la presidenta de l'associació Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) una nova associació creada el passat any 2014 amb la finalitat de restituir la memòria històrica de l’entitat homònima fundada el 1954 per Ferran Soldevila, Lluís Orduna, Pau Garsaball i Frederic Roda. El darrer acte que va organitzar aquesta nova associació va ser l'homenatge a la  històrica Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) amb motiu del seu 60è aniversari. Una de les primeres fites de la nova ADB ha estat la de promoure el Premi Frederic Roda de Teatre i incorporar-lo a la Festa de les lletres catalanes de la Nit de Santa Llúcia. Cal recordar-la per la seva personalitat vital, per la seva eficàcia i per l’amor al teatre. Que descansi en pau.

06/04/2015 comentaris (0)